SYNTRA Vlaanderen, VDAB en Departement Onderwijs stellen WeLP databank voor

  • 27 januari 2016

Op woensdag 27 januari stelde een team specialisten van SYNTRA Vlaanderen, VDAB en Departement Onderwijs en Vorming de WeLP databank aan de onderwijskoepels en de sectororganisaties voor.

De WeLP databank is een instrument waar bedrijven leerwerkplekken in aanbieden, en waarin scholen kunnen zoeken naar de geschikte leerwerkplekken voor hun leerlingen.

Wanneer het nieuwe duaal leren van start gaat, is deze databank de plaats waar de eerste match tussen bedrijf en jongerekan gemaakt worden. Door heel duidelijk in de aangeboden leerwerkplek te beschrijven welke opleiding een bedrijf kan aanbieden, welke de competenties zijn die bij hen kunnen worden uitgebouwd, kunnen scholen zeer gericht op zoek gaan naar de meest geschikte leerwerkplekken voor de jongere, in functie van zijn / haar talenten.

Deze databank is nog in volle ontwikkeling, het is nu de bedoeling dat werkgevers steeds meer leerwerkplekken in WeLP zullen aanbieden.

Het nieuwe duaal leren gaat van start op 1 september 2017. Tegen die tijd moeten de scholen en jongeren kunnen rekenen op duizenden leerwerkplekken.