Opleidingsverstrekkers & Duaal Leren

Als opleidingsverstrekker begeleid je jongeren vanaf hun keuze voor duaal leren doorheen het hele traject. Je professionele trajectbegeleiding en kwaliteitsvolle lessen zijn cruciaal voor jongeren op weg naar een onderwijs- of beroepskwalificatie!

Leerlingen die interesse hebben in duaal leren kan je via een 'snuffelstage' laten kennismaken met een beroep en laten proeven van wat 'leren op de werkvloer' precies inhoudt.

Kiest de leerling voor duaal leren? Dan is het vinden van een werkplek essentieel om het traject van de leerling te doen slagen. Als werkregisseur ondersteunen we je waar mogelijk om voldoende kwaliteitsvolle werkplekken voor je leerlingen te vinden. Samen met de sectoren sensibiliseren we ondernemingen en informeren hen over de erkenningsvoorwaarden en -procedure en over het afsluiten van overeenkomsten met jongeren, behandelen we erkenningsaanvragen en volgen we de uitvoering van de overeenkomsten op. Vind je toch onvoldoende werkplekken voor je leerlingen? Vul dan het webformulier in, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

Leerlingen in Duaal Leren hebben ook de mogelijkheid om zich kandidaat te stellen voor deelname aan een buitenlandse stage van 2 weken. Meer info hierover vind je op de website van het ErasDu-project.

Wil je je kennis uitbreiden? Neem dan een kijkje in ons vormingsaanbod voor trajectbegeleiders en lees de infofiches op onze download-pagina!

Zoek je meer informatie over het organiseren van duale opleidingen in je school? Surf dan naar onderwijs.vlaanderen.be.

 

 

MEER INFORMATIE VOOR OPLEIDINGSVERSTREKKERS
OVER HET DIGITALE LOKET APP.WERKPLEKDUAAL.BE
 

tool paars