kick off DULE

De Kick-off Duaal Leren is er speciaal voor onderwijs- en opleidingsinstellingen die duaal leren en/of leren en werken (zullen) organiseren. Je krijgt er alle info die je nodig hebt om optimaal voorbereid aan het schooljaar 2020-2021 te starten.

Wil je weten hoe de erkenning van ondernemingen precies verloopt? Ben je op zoek naar gedetailleerde info over het afsluiten van Overeenkomsten Alternerende Opleiding? Wil je ontdekken op welke organisaties je een beroep kan doen? Dan ben je op de Kick-off Duaal Leren aan het juiste adres!

Door de uitdagingen die COVID-19 met zich meebrengt, is het niet meer mogelijk om ons event fysiek te laten doorgaan. Daarom vindt de Kick-off Duaal Leren 2020 dit jaar digitaal plaats. Via de digitale Swapcard app brengen wij alle informatie tot in jouw kot!

De komende weken proberen we zoveel mogelijk elementen van het oorspronkelijke programma te digitaliseren en aan te bieden via het online event. Het online event is toegankelijk vanaf maandag 27 april en blijft beschikbaar tot september. Gedurende die periode kan je online sessies volgen en in interactie gaan met andere deelnemers, standhouders en sprekers op een moment dat het jou past.

Programma

In samenwerking met het Departement Onderwijs en Vorming, de onderwijskoepels en verschillende sectororganisaties hebben we een boeiend programma samengesteld. Of je nu een ervaren trajectbegeleider, startend directielid of geïnteresseerde praktijkleerkracht bent, er is voor elk wat wils.

Online sessies

In deze sessies krijg je een beknopte inleiding in een specifiek thema, zoals de erkenning van ondernemingen of de overeenkomst van alternerende opleiding.

Tutorials

De tutorials wijzen je stap-voor-stap de weg in onze digitale applicaties.

Virtuele infobeurs

Hier maak je kennis met verschillende organisaties die betrokken zijn bij de uitwerking en ondersteuning van duaal leren en leren en werken. Verschillende sectororganisaties vertellen je meer over onder andere de erkenning van ondernemingen binnen hun sector. Je kan ook even virtueel langsgaan bij de collega’s van het Departement Onderwijs en vorming en de verschillende onderwijskoepels en -netten. Tot slot kan je bij de collega’s van SYNTRA Vlaanderen terecht met al je sociaal-juridische vragen en je vragen over het digitale loket werkplekduaal.be, ErasDu en interregionale mobiliteit. Het ideale moment dus om je kennis en netwerk uit te breiden!

Live webinars

De live webinars behandelen dezelfde thema's als de online sessies, maar je krijgt er de kans om onmiddellijk je vragen te stellen via de chatfunctie.

 

Kick-off online - Programma webinars
Swapcard

Hoe ga je te werk?

Om in te loggen op het online event volg je onderstaande stappen:

STAP 1: Ga naar de app-store (Google play of Apple app store) en download de app ‘Swapcard’. Of surf naar www.swapcard.com en klik rechts bovenaan op Login as participant. We ondervinden nog enkele technische problemen met het gebruik van de app. Je surft momenteel dus best naar www.swapcard.com en volgt het programma op een laptop/computer.

STAP 2: Vul op het volgende scherm je naam, voornaam, e-mailadres en persoonlijk wachtwoord in. 

STAP 3: Vul de informatie aan om je profiel compleet te maken. In het volgende scherm kan je eventueel een foto van jezelf toevoegen (niet verplicht). 

STAP 4: Gebruik de eventcode DUAALLEREN om toegang te krijgen tot het evenement. Je komt nu op de evenementenpagina ‘Kick-off Duaal Leren’ terecht. 

Je krijgt een overzicht van:

  • Online sessies en tutorials: in dit onderdeel vind je het volledige sessie-aanbod. Via het ‘icoontje’ kan je onderdelen van het programma die je interessant lijken, toevoegen aan ‘Mijn event’. Als je de sessie opent start de bijhorende video (indien reeds beschikbaar).
  • Virtuele infobeurs: hier maak je kennis met verschillende organisaties die betrokken zijn bij de uitwerking en ondersteuning van duaal leren en leren en werken. 
  • De deelnemers: hier kan je meer informatie lezen over alle deelnemers en ermee ‘connecteren en converseren’.
  • Mijn event: hier krijg je een persoonlijk overzicht van je gekozen sessies.

Rechts onderaan de pagina zie je een silhouet van een persoon met drie streepjes. Via die weg kan je je eigen profiel updaten en aanvullen met alle informatie die je wenst beschikbaar te stellen. Deze feature is interessant voor andere deelnemers die je profiel raadplegen.

Het online event blijft toegankelijk tot eind september.