IdeaalDuaal

Eerste editie (2017 - 2018)

Doelstelling

Met de wedstrijd IdeaalDuaal zetten we de leerling, de student en het bedrijf centraal, want zij weten het best hoe het leren van de toekomst zich verder moet ontplooien. De doelstelling van IdeaalDuaal is om een brug te bouwen tussen de opleidings- en de ondernemingswereld. Met IdeaalDuaal gaan we op zoek naar ideeën die leren in meerdere leercontexten (school, werkgever) onder steunen. Hierbij werden in 2018 134 ideeën ingediend binnen drie weken. Uiteindelijk werden eind mei, na regionale selectieavonden in samenwerking met Voka en coachingsessies in samenwerking met Microsoft en IMEC, vijf winnaars gekozen.

Aanwezigen

Leerlingen, scholen, mentoren, technologische start-ups, werkgevers en beleidsmakers.

Tweede editie (2018 - 2019)

Doelstelling

Tijdens een geslaagde eerste editie in 2018 werden 134 ideeën ingezameld om apps te ontwikkelen, die als nodige bouwstenen dienden. Daaruit werden een aantal winnaars gekozen die hun idee effectief uitwerkten en uittestten. De succesfactor? Een netwerk van vele partners, waarin ieder een eigen bijdrage leverde. Een tweede editie (2019) kon dus niet uitblijven. Samen met nog heel wat partners zetten we onze schouders onder het leren van de toekomst. Op 13 mei vond het slotevent plaats in Technopolis Mechelen. Voor de 3 uiteindelijke winnaars, maar ook voor alle andere deelnemers die een idee ingezonden hebben, is de echte prijs natuurlijk dat hun ideeën zullen verder leven en ontwikkelen na de wedstrijd. Daarvoor rekent organisator SYNTRA Vlaanderen op het engagement van de juryleden en de boegbeelden.

Partners

Caroline Pauwels (rector VUB), Stephane Berghmans (directeur Technopolis), Ben Lambrechts (directeur PXL Hogeschool), Raymonda Verdyck (afgevaardigd bestuurder GO!), Tjorven Denorme (medeoprichter Hack Belgium), Nico Reeskens (country manager Adecco), Jeroen De Wit (oprichter Teamleader), Danny Van Assche (gedelegeerd bestuurder UNIZO), Koen de Leus (chief economist BNP Paribas Fortis), Lieven Boeve (directeur-generaal  Katholiek Onderwijs Vlaanderen), Hans Maertens (gedelegeerd bestuurder Voka) en Rik Van de Walle (rector UGent).

logo collage

Jury

logo collage jury ideaalduaal 2019