Go! Technisch Atheneum Keerbergen trapt wedstrijd IdeaalDuaal af

  • 7 november 2017

Vandaag werd de wedstrijd IdeaalDuaal bij het Go! Technisch Atheneum Keerbergen gelanceerd. In het bijzijn van de sectoren Constructiv en Volta gaven de leerlingen van de opleidingen Ruwbouw Duaal en Elektrotechnisch installateur Duaal vandaag mee het startschot bij dit initiatief. Met de wedstrijd IdeaalDuaal, georganiseerd door het Agentschap voor Ondernemersvorming-SYNTRA Vlaanderen, wordt op zoek gegaan naar de meest innovatieve ideeën rond duaal leren. De wedstrijd loopt van 6 tot en met 27 november in heel Vlaanderen.

 

Steven Hendrickx, directeur van Go! Technisch Atheneum Keerbergen is verheugd aan deze wedstrijd te kunnen deelnemen: “Duaal leren betekent voor ons als school om samen met de bedrijven en betrokken sectoren ‘samen onderwijs’ te kunnen maken en de beoogde kwaliteit te kunnen garanderen. Vanuit onze pedagogische specialisatie en de doorgedreven kennis en praktijkervaring vanuit de werkvloer, kunnen we een win-win realiseren.’

 

Ook vertegenwoordigers van de sectoren waren aanwezig en staan positief tegenover het initiatief van deze wedstrijd. Geert Ramaekers van Constructiv: ”Vanuit de app die wij voor ogen hebben wordt de uitwisseling van de gegevens tussen de vele partners makkelijker. Vanuit één loket wordt alle informatie toegankelijk gecentraliseerd. Ook naar input van gegevens moet dit een meerwaarde bieden: zo kunnen zowel de leerkracht, de leerling als de mentor tegelijkertijd de evaluatie inbrengen en opvolgen. De app moet er tevens voor zorgen dat ondermeer bedrijven minder administratieve rompslomp te verwerken hebben.”

Geert Ramaekers wordt hierin bijgetreden door Mark Vanden Eede van VOLTA: ”Als sector zijn wij van dichtbij betrokken bij het verhaal van duaal leren. We streven naar een optimale samenwerking tussen alle partijen waarbij als partners alle stadia van het leerproces worden doorlopen. We merken de nood aan goede omkadering van de trajecten en zijn dan ook blij met dit initiatief ideaalduaal, waar we samen met de school ons idee kunnen indienen.”

Alle informatie over de wedstrijd kan je vinden via de website www.ideaalduaal.be.