Epos vzw

epos logo

Epos vzw is een samenwerkingsverband van het Departement Onderwijs en Vorming, de VDAB en SYNTRA Vlaanderen, ter ondersteuning van samenwerking, internationalisering en mobiliteit in onderwijs en vorming. Epos staat in voor de uitvoering in Vlaanderen van zowel Europese/internationale als Vlaamse programma’s en acties voor onderwijs, vorming, opleiding en levenslang leren. Erasmus+ 2014-2020 is daarbij het bekendste programma, maar Epos beheert ook Erasmus Belgica, Buurklassen en acties rond intercommunautaire uitwisseling.

Rol van SYNTRA Vlaanderen

SYNTRA Vlaanderen maakt deel uit van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering van Epos en treedt vaak op als externe lezer bij de evaluatie van projectvoorstellen. Sinds enkele jaren heeft SYNTRA Vlaanderen mobiliteitsprojecten lopen voor leerjongeren en duaal lerenden, gefinancierd door Erasmus+. Tijdens een buitenlandse stage van 2 weken kunnen de deelnemers hun beroepsvaardigheden, generieke arbeidscompetenties en talenkennis verbeteren en kennismaken met de Europese gedachte. De projecten helpen SYNTRA Vlaanderen bovendien verder te internationaliseren en de stelsels van duaal leren, de Leertijd in het bijzonder, aantrekkelijker te maken voor jongeren.

Schooljaar 2015-2016: Mobiliteit in de Leertijd (MOBILE).

Schooljaar 2016-2017: Mobiliteit in de Leertijd 2 (MOBILE 2).

Schooljaar 2017-2018: Erasmus Duaal (Erasdu).

Wie op de hoogte wil blijven van onze mobiliteitsprojecten kan regelmatig een kijkje nemen op https://www.leertijd.be/nieuws of lid worden van de Facebook-groep MOBILE