Activiteitenlijsten Ondernemingen

Bij duaal leren verwerft de leerling een groot deel van de aan te leren competenties op de werkplek. Daarom is in het decreet tot regeling van bepaalde aspecten van alternerende opleiding (10 juni 2016) de volgende erkenningsvoorwaarde opgenomen: “De onderneming moet op het vlak van organisatie en bedrijfsuitrusting voldoen om de opleiding op de werkplek overeenkomstig het opleidingsplan mogelijk te maken”. Bij het behandelen van een erkenningsaanvraag wordt aan de hand van de bedrijfsactiviteiten onderzocht of de leerling in de onderneming voldoende competenties zal kunnen aanleren.

De ‘activiteitenlijsten erkenning’ geven informatie omtrent de activiteiten die een onderneming moet opnemen om in kader van een bepaalde opleiding als leerwerkplek erkend te worden.

Belangrijk:

  • De activiteitenlijsten erkenning werden nog niet voor alle opleidingen uitgewerkt, het kan dus zijn dat je de opleiding die je zoekt nog niet terugvindt in onderstaande alfabetische lijst.
  • Deze activiteitenlijsten erkenning zijn geen opleidingsprogramma’s, zij vermelden enkel de hoofdactiviteiten die in de onderneming aan bod moeten komen om als leerwerkplek erkend te worden.

 

KLIK & DOWNLOAD