Duaal leren en levenslang leren in het hoger onderwijs: de HEAT-case

Maandag 5 november 2018

partners event


Duaal leren en levenslang leren in het hoger onderwijs: de HEAT-case

Een inspirerende samenwerking tussen hoger onderwijs en bedrijfswereld

Tijdens deze inspirerende sessie presenteerden SYNTRA Vlaanderen, IC Institute, inno.com en Agoria Vlaanderen de unieke HEAT (Hands-on Enterprise Architect Training)-case waarbij de doorgedreven samenwerking tussen opleidingsinstellingen en bedrijven centraal staat.

HEAT is een duale master opleiding voor high potentials van verschillende leeftijden die wordt ingericht door inno.com, een ICT Strategy Consulting bedrijf en haar onderzoeks- en opleidingscentrum IC institute. De case is uniek omdat het een duaal leertraject betreft op master-na-master niveau voor mensen die in dienst blijven bij hun werkgever, maar tijdens hun opleidingstraject toch willen bijleren en ervaring opdoen in andere organisaties. Het programma wordt ingericht met het oog op een concrete nood bij deze bedrijven. Bij de instroom wordt er dan ook niet gekeken naar leeftijd of anciënniteit, maar veeleer naar verworven competenties en potentieel om te groeien in de rollen die een bijzondere mix van kennis en competenties vereisen. De case illustreert mooi hoe duaal leren een methode kan zijn voor levenslang leren en de mogelijkheid kan bieden tot persoonlijke groei.
 

Bedrijven die interesse hebben om in te stappen in het HEAT-verhaal of in gelijkaardige initiatieven, mogen zich melden bij Birgitte Bruyninckx van SYNTRA Vlaanderen.

Lees hier de case

- Link naar case

- Onepager (korte samenvatting)

pdf bestandDuaal leren en levenslang leren in het hoger onderwijs_de HEAT-case_BrunoTindemans.pdf (113 kB)

Powerpoint

pdf bestandPresentation_HEAT_SyntraVL.pdf (8.01 MB): presentatie Jonas Van Riel (General manager IC Institute)

Videoboodschap Rudi Peeters CIO KBC

Fotoreportage

- Bekijk de foto's via ons facebookalbum

Meer informatie over de HEAT-case, vindt u ook via deze link: https://www.icinstitute.be/heat


PARTNERS

Dit evenement kadert in de European Vocational Skills Week:

 

european skills week 2018 logo