Derde editie IdeaalDuaal gaat van start

  • 11 oktober 2019

Voor het derde jaar op rij pakt SYNTRA Vlaanderen uit met de wedstrijd IdeaalDuaal. De formule blijft onveranderd: het onderwijs en het werkveld dichter bij elkaar brengen door innovatieve ideeën te putten uit creatieve breinen in Vlaanderen.

Tijdens de eerste edities werd er vooral gemikt op leerlingen uit het secundair onderwijs, maar dit jaar wil SYNTRA Vlaanderen ook studenten uit het hoger onderwijs en werkende twintigers aanspreken.

De oproep om ideeën in te dienen loopt van oktober tot 6 december 2019. In die periode is IdeaalDuaal ook aanwezig op de SETT-beurs in Flanders Expo en trekt een foodtruck door Vlaanderen om animo te genereren bij studenten en leerlingen. De halvefinalisten worden bekendgemaakt op 19 december 2019. Voor hen staan er in februari professionele coaches klaar om hun ideeën verder uit te werken en te concretiseren. Zo maken ze kans op een plek in de finale. De uiteindelijke finalisten worden bekendgemaakt op 2 april 2020. Op het slotevent in mei 2020 maken we de winnaar bekend.

De indiener(s) van het winnende idee mag/mogen samen met partner imec.istart op inspiratiereis. Andere partners die alvast (opnieuw) van de partij zijn: GAN Belgium, KlasCement en Microsoft.

Meer informatie op de website van IdeaalDuaal.