Voor wie?

Het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming - SYNTA Vlaanderen richt zich tot:

Bestaande en toekomstige ondernemers (18+), én hun medewerkers

‘Meer en sterker ondernemen’, betekent ook ‘meer en sterker opleiden’. Logisch. Het succes van een bedrijf hangt in grote mate af van de aanwezige kennis en competenties. Via het SYNTRA-netwerk gaan nieuwe ondernemers goed voorbereid aan de slag. En scherpen zelfstandigen, bedrijfsleiders en kmo-medewerkers continu hun kennis en vaardigheden aan.

Jongeren tussen 15 en 25 jaar

Je bent minstens 15 jaar, je steekt graag de handen uit de mouwen en je wil een leuk vak leren in de praktijk: dan is de leertijd écht iets voor jou. De leertijd combineert 'werken en leren'. Je leert 4 dagen per week een vak bij een ondernemer en volgt 1 dag les in een SYNTRA-campus.

Leraren en begeleiders in ondernemend onderwijs

Vlaanderen kent nog steeds een lage ondernemersgraad. Met verschillende initiatieven van de Vlaamse overheid moet het aantal personen dat start als succesvol zelfstandig ondernemer verhogen. www.competento.be zorgt voor een bundeling van bestaande initiatieven naar opleidings- en onderwijsverstrekkers en gaat zo de versnippering in het grote aanbod omtrent het ‘leren ondernemen’ tegen. Competento probeert op deze manier leerlingen, cursisten en studenten via het onderwijs met ondernemerschap, en met ondernemerszin in de breedste zin van het woord in contact te laten komen. Dit gebeurt voornamelijk via opleidings- en onderwijsverstrekkers, de zogenaamde intermediairen.

Doel- en kansengroepen

SYNTRA Vlaanderen neemt voortdurend nieuwe initiatieven om de drempel naar ondernemersvorming te verlagen. En zo voor specifieke doelgroepen de deur te openen naar het ondernemerschap.

 

 

Vlaamse overheid logo ESF agentschap logo EFQM Recognised for excellence logo

 

Webmaster - Gebruikersovereenkomst - SYNTRA Vlaanderen 2011, alle rechten voorbehouden

 

 

Kanselarijstraat 19, 1000 Brussel / Tel. +32(0)2 227 49 99 - Fax +32(0)2 217 49 12
www.syntravlaanderen.be - info@syntravlaanderen.be