Minister Crevits en Minister Muyters ontdekken ‘WerkPlekLeren’

Publicatiedatum: 
woe, 2015-03-11

Gisteren 10 maart brachten Vlaams minister van Onderwijs, Hilde Crevits en Vlaams minister van Werk, Philippe Muyters een bezoek aan de SYNTRA-campus in Mechelen. Dit bezoek past binnen de ontwikkelingen rond duaal leren waarbij men de vele stelsels van leren en werken wil opwaarderen tot een volwaardige kwalificerende leerweg.

De ministers gingen in gesprek met de leerjongeren in het houtatelier, die hen vertelden waarom werkplekleren voor hen de ideale leerweg is.


Werkplekleren werkt

Werkplekleren is voor SYNTRA heel belangrijk. Het werkplekleren komt terug in verschillende opleidingstrajecten zoals ondernemerschapstrajecten, voltijds duale opleiding en in de Leertijd. Deze laaste is dé exponent inzake werkplekleren waarbij jongeren het vak al doende leren gedurende 4 dagen per week, gecombineerd met 1 dag lesvolgen bij SYNTRA. Uit het schoolverlatersrapport van de VDAB van 2014 blijkt dat 87.7 % van onze leerjongeren na het slagen van de opleiding na 1 jaar werk hebben.

Bij werkplekleren of duaal leren, leren de cursisten het beroep in de praktijk aangevuld met lessen in een SYNTRA campus. Door de werkervaring vinden ze beter aansluiting bij de arbeidsmarkt.

 

 Minister Crevits (Onderwijs) en minister Muyters (Werk) in dialoog met de jongeren.

 

 

 Minister Crevits en Minister Muyters nemen een selfie met de leerjongeren.

 

Vlaamse overheid logo ESF agentschap logo EFQM Recognised for excellence logo

 

Webmaster - Gebruikersovereenkomst - SYNTRA Vlaanderen 2011, alle rechten voorbehouden

 

 

Kanselarijstraat 19, 1000 Brussel / Tel. +32(0)2 227 49 99 - Fax +32(0)2 217 49 12
www.syntravlaanderen.be - info@syntravlaanderen.be